The regeneration of Beijing Hutong lifestyle is not the replication of traditional pitched- roof grey-brick Siheyuan, but the revival of an organic and flexible pattern of living - an architecture acts like an organism that is able to react and infuse with surrounding neighbourhood and various programmatic situations.

Reinterpreting traditional Siheyuan organisation and translating into contemporary spatial requirements, e.g. single living, home working etc, we propose a retrofitting up-to-date version of Siheyuan that is able to sit in such tiny plot (33 sq.m) while offering various spatial re-configurations with the aid of movable partitions in different combinations around the central courtyard.

MUTANT YARD 活庭院


Shortlisted / Golden Pin Concept Design Award 2019

Design Team: Aron TSANG Wai-Chun, Chris TSUI Chun-Shing, LIAO Yu-Ching, Wesley HO Hung-Lai
Status: Concept Design
Location: Beijing, China
Floor Area: 70 sq.m
Date: July 2016
© 2019 Napp Studio