Reconfiguring a typical Hong Kong 700 square feet apartment through inserting a trio of cabinetry system housing all the utilities and storage, the project liberates the remaining ‘white space’ for the living quarters.

The space is designed through a carefully planned continuity in its materiality. A comforting palette of materials and colors are chosen and applied on components that are easily identified at any vintage points inside the space, e.g. entrance ceiling is cladded with cherry veneer that is reflected also by the slight glimpse of Storage Wall along the corridor; the pine tube fenestration is mirrored between the living room and master bedroom etc. The remaining space is, on the other hand, left as ‘white’ as possible for the living quarters to allow the users to improvise through living.

INTERIOR 9


Design Team: Aron TSANG Wai-Chun
Photographer: Jimmy HO
Status: Completed
Floor Area: 70 sq.m
Date: November 2018
© 2019 Napp Studio